Pagina principala

Despre CCI Mures

Conducerea

 

 

Servicii

Cursuri

Evaluari

Membri

Arbitraj comercial

   
Inscriere ON-LINE
BRM Terminalul Mureș

Standarde

 
Mediere
   

Legaturi utile

 

 

Contact

   

Comunicat de presa - Startup Weekend Mures

 

Turism

Județul Mureș se afirmă cu un potențial turistic ridicat, întrucât pe întreg teritoriul sunt concentrate obiective turistice variate și de mare valoare, între care se evidențiază:

Municipiul Târgu Mureș cu Cetatea Medievală, Palatul Culturii, Biblioteca Teleki, Complexul de agrement și sport "Week-End" de pe malul râului Mureș (pe o suprafața de 25 hectare, din care 5 hectare oglinda de apă, cu amenajări moderne, ștranduri, terenuri de sport și case de agrement) grădina zoologică (a doua ca mărime din țară).

Cetatea medievală Sighișoara a fost construită în secolul XIV de coloniștii germani. Este singura cetate medievală locuită în întregime din Europa și este vizitată de numeroși turiști din întreaga lume. Numeroasele monumente de o mare valoare istorică și artistică, zidurile și turnurile de apărare ale cetății, cele peste 100 de case vechi, Biserica din Deal, scara acoperită, Biserica Mănăstirii Dominicane, Casa Venețiană, Casa cu cerbi, Casa Vlad Dracul, Turnul cu ceas fac din centrul istoric al Sighișoarei una dintre cele mai mari valori culturale și istorice din estul Europei.

Stațiunea balneoclimaterică Sovata este situată la 60 de km de Târgu Mureș, la poalele Munților Gurghiu și oferă factori curativi de mare eficiență într-un număr mare de afecțiuni. Punctul de atracție al stațiunii este lacul heliotermic Ursu cu apă sărată, unul dintre puținele de acest fel din Europa.

Sectorul montan al Văii Mureșului - defileul Mureșului pe teritoriul județului Mureș, între Localitățile Ciobotani și Deda, pe o lungime de 38 de km, este cea mai mare vale de străpungere din lanțul munților vulcanici din România. Mărginită la dreapta de masivul Călimani și la stânga de Munții Gurghiu, Valea Mureșului colectează numeroși afluenți, dintre care mai importanți sunt: Bistra, Răstolița, Ilva, Sălard, Meștera. De-a lungul Mureșului, în defileu, pe versanți se zăresc stânci abrupte cu aspect de turnuri construite din aglomerate vulcanice, iar în porțiunile mai largi ale văii situându-se așezări umane: Ciobotani, Stânceni, Meștera, Neagra, Lunca Bradului, Androneasa, Răstolița, Gălăoaia, Bistra Mureșului, Pietriș. Zona oferă posibilități reale pentru odihnă, drumeții și practicarea unor sporturi de iarnă. Potențialul acestei zone poate fi valorificat prin dezvoltarea agroturismului.

Un rol important în turismul mureșan revine stațiunilor locale Sângeorgiu de Mureș, Ideciul de Jos, Jabenița, Solovăstru cu ape sărate, nămoluri, ape iodurate și clorurate.

Activitatea turistică este susținută de existența unei infrastructuri dezvoltate cu unitati de cazare corespunzatoare in special in centrele urbane. Zona montană, respectiv Defileul Mureșului Deda - Răstolița, Lunca Bradului, Stânceni, Munții Călimani și Gurghiu, Lăpușna se confruntă cu lipsa infrastructurii necesare - in acest domeniu existand un mare potential pentru dezvoltarea turismului montan si a agroturismului.

 

« Înapoi